fazanitudorbucuresti
365 poze   78845 vizite

D RATE de Ornament si Rate salbatice

Raţa este numele atribuit unei varietăţi de specii din familia Anatidae. Sunt păsări de apă, mai mici decât rudele lor, lebedele şi gâştele şi pot fi găsite atât în apa dulce cât şi în cea sărată.

Majoritatea raţelor au un cioc lung şi lat, folosit la săpat. Raţele au un meniu divers; pot consuma ierburi, plante acvatice, peşti, insecte, amfibieni mici, viermi şi moluşte mici.

Multe raţe nu pot zbura în timpul năpârlirii. În timpul năpârlirii, se retrag în medii protejate, unde există destulă hrană pentru ele. De obicei, năpârlirea are loc înaintea începerii migraţiei.

Specii de raţe şi hrănirea
Raţele scufundătoare (Aythyinae) şi raţele marine se hrănesc sub apă. Pentru a se scufunda mai uşor, ele sunt mai grele decât celelalte rase de raţe, chiar dacă le este mai dificil să zboare.

Raţele din subfamilia Anatinae (rasă care cuprinde şi raţa de curte / de ornament) se hrănesc la suprafaţa deşi pot prinde şi alte vietăţi subacvatice, atâta timp cât pot ajunge cu gâtul la ele, fără să se scufunde complet.

Chiar dacă au ciocul mic, unele raţe mai specializate pot înghiţi şi peşti mari.
Rata Africana
Rata Africana
Rata Pochard - cu ciuf
Rata Pochard - cu ciuf
Rata si ratoi
Rata si ratoi
Rata si ratoi salbatic
Rata si ratoi salbatic
Ratoi salbatic in zbor
Ratoi salbatic in zbor
Cuib de rata salbatica
Cuib de rata salbatica
Ciuf 2
Ciuf 2
Ciuf 1
Ciuf 1
Rata cu ciuf
Rata cu ciuf
Ratusca
Ratusca
OVS_9032
OVS_9032
OVS_9033
OVS_9033


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.